Poruka koju je poslao/la Živana Komlenov Mudrinski

 

Imamo pitanjce za sve koji planiraju da se registruju za 8th WeB & 1st Macedonian Moodle Moot 2018. Da li biste koristili organizovani prevoz na relaciji Beograd-Bitolj (eventualno Novi Sad-Bitolj spram broja prijavljenih)? MMS bi pregovarao sa prevoznicima o iznajmljivanju kombija ili mini busa no za dogovor nam treba broj putnika. Molimo dakle za prijavu putem upitnika na sajtu MMS-a:

http://mms.edu.rs/moodle/mod/choice/view.php?id=1705

Hvala.


napisao/la Živana Komlenov Mudrinski -
 

Skup je registrovan kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (kod S12012016) kao konferencija koja nosi 1 bod te je u planu izdavanje potvrda o učešću na njemu u skladu sa tom akreditacijom (učesnicima koji pri prijavi naglase da žele takvu potvrdu).


 

Lokalizovana su 3 interesantna dodatna modula aktivnosti: Active quiz, Attendance i GeoGebra. U oba naša pisma i za sve raspoložive 2.x verzije i verziju 3.0. Mogu biti vrlo zgodni i korisni, isprobajte ih. 

U okviru 3. Srpskog Moodle moota koji se 23. novembra održava u Nišu na Elektronskom fakultetu planirano je održavanje Osnivačke skupštine Moodle Mreže Srbije (MMS) da bi se i formalno registrovalo srpsko udruženje korisnika jednog od najpopularnijih LMS-ova otvorenog koda.

Učesnici skupa mogu postati članovi Udruženja tako što će popuniti formular koji se nalazi na adresi:

http://www.reticulum.org/moodle/mod/feedback/view.php?id=907

Članovi udruženja imaće pravo na:

  • učešče u radu udruženja (uključujući pravo da biraju i budu birani u organe MMS)
  • povlašćenu (umanjenu/besplatnu) kotizaciju za naredne skupove koje organizuje MMS (uključujući i sertifikate za učešče na onim skupovima koji budu bili akreditovani kod ZUOV-a)
  • povlašćenu (umanjenu/besplatnu) kotizaciju za online kurseva koje bude organizovao MMS na svom sajtu
  • besplatnu pomoć/savete u vezi sa održavanjem Moodlea i kreiranjem online kurseva
  • podršku članovima MMS-a koji budu hteli da akredituju svoje online kurseve vezane za Moodle kod ZUOV-a


Iznos godišnje članarine biće određen na Skupštini Udruženja. Preliminarni predlog o kojem će se razgovarati na sastanku je sledeći:

  • studenti i đaci – 600 din.
  • zaposleni u osnovnim i srednjim školama – 1200 din.
  • zaposleni u višim/visokim školama i fakultetima – 2500 din.
  • ostali – 3500 din.


Nakon što se na sastanku utvrdi iznos članarine svim prijavljenima za članstvo biće dostavljene informacije o načinu plaćanja. Sredstva koja se na ovaj način prikupe biće korišćena za organizaciju narednih mootova i drugih obrazovnih programa posvećenih Moodle LMS-u.

Za moot u Nišu naravno ostaje na snazi da je učešće besplatno za sve učesnike, bez obzira da li se u međuvremenu učlane u MMS ili ne.

Napomena: za popunjavanje formulara za prijavu neophodno je imati nalog na ovom sajtu. 
Ukoliko to nije slučaj, on se može kreirati na:

http://www.reticulum.org/moodle/login/signup.php