MMS vesti

123th WeB & Serbian Moodle Moot 2023

napisao/la Miloš Bajčetić -

13. WeB & Serbia Moodle Moot

Trinaesti regionalni (zapadnobalkanski) i istovremeno trinaesti srpski Moodle Moot održaće se 2. decembra 2023. godine u hotelu Mladost u Beogradu.

Skup će okupiti eminentne stručnjake iz Srbije i regiona koji će sa učesnicima podeliti svoja iskustva u korišćenju i nadogradnji ove popularne platforme za onlajn učenje.

Osim predavanja po pozivu planiran je i niz izlaganja koja će predložiti domaći i ostali zainteresovani učesnici, pre svega u sekciji "Primer dobre prakse" u kojoj će se i dalje razmenjivati iskustva u radu sa različitim verzijama sistema, interesantnim dodacima i dr. Cilj skupa je kao i ranijih godina deljenje iskustava u korišćenju sistema Moodle, kao i druženje i povezivanje korisnika iz Srbije i okruženja u regionalnu Moodle mrežu.

Učešće na skupu je BESPLATNO za članove udruženja Moodle Mreža Srbije*, HR Open i Moodle Macedonia, koorganizatora skupa.

Za ostale učesnike kotizacija iznosi 3500 dinara (30 evra) za rane registracije do 15. novembra, a nakon toga do kraja roka za prijavu 6000 dinara (50 evra).

Registracija je za potencijalne predavače biće otvorena do 15. novembra, a za ostale učesnike do 25. novembra u 22 h.

Organizatori moota su kao i ranijih godina udruženja Moodle Mreža SrbijeHR Open i Moodle Macedonia.


* Za članove koji članarinu za 2023. godinu uplate do 20. oktobra.

12th WeB & Serbian Moodle Moot 2022

napisao/la Živana Komlenov Mudrinski -

Dvanaesti regionalni (zapadnobalkanski) i istovremeno dvanaesti srpski Moodle Moot biće održan 3. decembra 2022. godine u hibridnom modu na Univerzitetu u Novom Sadu.

U želji da oživimo druženje i razmenu iskustava uživo rezervisali smo fantastičnu multimedijalnu salu u kojoj će organizatori i predavači voditi program pred manjim brojem učesnika (do 30) koji budu želeli da ga prate uživo, a istovremeno će svi ostali učesnici imati priliku da ga gledaju putem video linka (koristiće se Webex). S obzirom na još uvek nestabilnu epidemiološku situaciju, ove godine nudimo kompromisno rešenje. Kako je ove godine Novi Sad Evropska prestonica kulture, eto možda dodatne motivacije za druženje uživo kako bi se uživalo u bogatoj kulturnoj ponudi pre i/ili posle moota.

U svakom slučaju predstoji nam još jedan susret zaljubljenika u obrazovne tehnologije, a pre svega Moodle platformu, njene inovativne primene i usavršavanje.

Organizatori moota su kao i ranijih godina udruženja Moodle Mreža SrbijeHR Open i Moodle Macedonia, a domaćin će po treći put (ali prvi put i uživo) biti Centar za informacione tehnologije Univerziteta u Novom Sadu.

Učešće na skupu je BESPLATNO za članove udruženja organizatora skupa. Za ostale učesnike kotizacija iznosi 3000 dinara (25 evra) ukoliko će program pratiti uživo. Praćenje skupa u onlajn modu se neće naplaćivati.

Registracija za potencijalne predavače biće otvorena do 25. novembra, a za ostale učesnike do 30. novembra u 22 h.

Više informacija i registracija na: http://webmoodlemoot.org/course/view.php?id=65

11th WeB & Serbian Moodle Moot 2021

napisao/la Živana Komlenov Mudrinski -

Jedanaesti regionalni (zapadnobalkanski) i istovremeno jedanaesti srpski Moodle Moot biće održan 11. i 12. decembra 2021. godine u onlajn moduNezavidna epidemiološka situacija u regionu ponovo diktira vituelni susret zaljubljenika u obrazovne tehnologije, pre svega Moodle platformu, njene inovativne primene i usavršavanje. Iste one koji su uvek spremni na pomeranje sopstvenih granica kao edukatora/administratora/programera. Kako je nama to prirodno radno okruženje verujemo da ćemo još jednom uživati u razmeni ideja, iskustava, saveta, da ćemo jedni druge iznova ohrabriti, motivisati, podržati da i dalje širimo svoja znanja i veštine, u duhu u kom Moodle već toliko dugo raste, a i mi sa njim.

Organizatori moota su kao i ranijih godina udruženja Moodle Mreža SrbijeHR Open i Moodle Macedonia, a virtuelni domaćin i ovogodišnjeg onlajn Moota biće Centar za informacione tehnologije Univerziteta u Novom Sadu.

Učešće je BESPLATNO.

Prijave izlaganja otvorene su do 25. novembra, a prijave učešća do pred sam skup.

Starije teme...