Moodle - ver. 1.6

Moodle - ver. 1.6

napisao/la Info Reticulum -
Broj odgovora: 6

Danas je konačno objavljena nova verzija Mooodle-a. Sa sobom donosi dosta novina. Pogledajte na http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=48061

(Uredio Reticulum Administrator - Tuesday, 20 June 2006, 11:06 PM)

U odgovoru na Info Reticulum

Re: Moodle - ver. 1.6

napisao/la Mile Perić -

Pretpostavljam da je i Reticulum apdejtovan na v.1.6, ali šta bi iznenada sa našim slovima, gde se dadoše? Vidim "kuke i motike" sad U čemu je problem: do enkodiranja u mom brauzeru (Camino 1.0.2 pod MacOS 10.4) ili problem stvara nova verzija Moodla? I koji su parametri rešenja?

Pozdrav,

M.Perić

"Never try to teach a pig a sing; It wastes your time and annoys the pig." 
Robert Heinlein: Lazarus Long from "Time Enough for Love"

U odgovoru na Mile Perić

Odgovor: Re: Moodle - ver. 1.6

napisao/la MMS Administrator -

Nije još, ali biće upravo ovog vikenda. smešak

(Edited by Miloš Bajčetić - original submission Saturday, 5 August 2006, 11:26 AM)

U odgovoru na MMS Administrator

Re: Odgovor: Re: Moodle - ver. 1.6

napisao/la Mile Perić -
E, iznenadićeš se! namiguje
BTW. Šta se dešava, gde je nestao ostatak mog prethodnog posta? Bilo je 3-4 reda ukupno, a sad vidim samo jedan...
U odgovoru na Mile Perić

Odgovor: Re: Odgovor: Re: Moodle - ver. 1.6

napisao/la Miloš Bajčetić -

Čime ću se iznenaditi?!?

A što se ostatak tvog posta tiče bilo je manjih problema prilikom upgrade-a. smešak, sada je sve OK.

U odgovoru na Miloš Bajčetić

Re: Odgovor: Re: Odgovor: Re: Moodle - ver. 1.6

napisao/la Mile Perić -
Mislio sam baš to - da ćeš se iznenaditi sa problemima koje izaziva apgrejd na v.1.6.x. Lokalizacija je sada nešto drugačije rešena i, bar u IS Petnica, postoje izvesni problemi sa kompatibilnošću odnosno sa konverzijom naših slova iz lekcija i poruka unetih u v.1.4 i v.1.5 Moodle. Tolikih problema da poželim da sve postojeće sadržaje izbrišem (a imamo par desetina kurseva) i da sa v.1.6 krenemo ispočetka, od apsolutne nule. Navodno - a reče to naš mlađahni i pun-sebe admin - ponuđeni skriptovi nisu dobri. Sad, da li mu smeta skript ili to beše zbog dlaka, đavo će ga znati. namiguje

BTW. Hoćeš li, molim te, konačno da pošalješ svoj SER/UTF jezički fajl na moodle.org i učiniš ga javno dostupnim? Tamo dan-danas nema iole normalne verzija na srpsko/hrvatskom ili makar srpskom jeziku, ali zato duže od godinu dana imaju one dve budi-bog-snama verzije: (1) banjalučko-crkvenoslovenska-ćirilična i (2) ćuj-ba-sarajevsko-latinična verzija. U međuvremenu se pojavila i "lijepa naša", hrvatska. Samo našeg jezičkog fajla nema javno dostupnog tamo-gde-treba.
I nemoj se izgovarati nedovršenošću, biće kasnije prilike za doterivanja i finalizaciju. A samo ako bi ti hteo imao bi ko i da ti pomogne.

Sve najbolje želim,
M.Perić
grešni dijak petnički

--

"Never try to teach a pig a sing; It wastes your time and annoys the pig."
- Robert Heinlein: Lazarus Long from "Time Enough for Love"
U odgovoru na Mile Perić

Odgovor: Re: Odgovor: Re: Odgovor: Re: Moodle - ver. 1.6

napisao/la Miloš Bajčetić -

Neki bi rekli ko nam kriv što smo se u čitavu priču uključili pre nego što je Martin sa ekipom rešio da Moodle prebaci na UTF-8 kodni raspored smešak ... Ja svoj sajt na kojem držim nastavu još uvek nisam prebacio na 1.6 (čekam da mi uskoro napokon stigne pravi Server!) i smišljam trikove kako da izbegnem probleme o kojima govoriš, jer mi se ne ispravljaju greške u brdu već postojećeg materijala. Već imam i neke ideje, pa kad ih isprobam i ako upale ostaviću poruku na forumu.

Što se tiče slanja naših jezičkih paketa za ćirilicu i latinicu, dogovorio sam se sa Martinom (imao sam prilike, pre dve nedelje, da ga upoznam na UK skupu mudlera u Milton Keynes-u) da do kraja ovog meseca pošaljem pakete pa se nadam da ćemo i taj problem skinuti sa dnevnog reda. A za pomoć sam vrlo raspoložen ... predlog za konkretnu realizaciju sledi već u toku ovog vikenda.

Najbolje želje uzvraćam
Miloš
još grešnij rab voždovački smešak