eLearning vikend u Beogradu

eLearning vikend u Beogradu

napisao/la Miloš Bajčetić -
Broj odgovora: 0

Krajem ove nedelje (od 29. septembra do 2. oktobra) u Beogradu se održavaju čak dve međunarodne konferencije koje će baviti eUčenjem.

Prva započinje započinje 11. međunarodna Naučna konferencija "Digitalizacija kulturne i naučne baštine, univerzitetski repozitorijumi i učenje na daljinu"na Filološkom fakultetu u Beogradu. U okviru predkonferencijskog dana, 29. septembra sa početkom u 18:15 biće održan i okrugli sto "Kompetencija nastavnika za rad u online okruženju" na kojoj učestvuju prof. dr Ivan Ivić (Filozofski fakultet, Beograd),  doc. dr Lidija Radulović (Filozofski fakultet, Beograd), mr Danijela Sćepanović (obrazovni tehnolog, Ministarstvo prosvete i nauke), doc. dr Danijela Milošević (FTN, Čačak), mr Živana Komlenov (PMF, Novi Sad) i Miloš Bajčetić kao moderator. Okrugli sto se održava u organizaciji Filološkog fakulteta, Tempus projekta DL@WEB i Reticuluma.

Druga konferencija se održava na Metropolitan Univerzitetu (Tadeuša Košćuška, 63). Reč je o drugoj međunarodnoj konferenciji "eLearning-2011". Ovogodišnja konferencija se posebnu bavi aspektima osiguranja kvaliteta u e-obrazovanju i pitanjima akreditacije u sektoru visokog obrazovanja, kao i ostalih sektora. Prvog dana konferencije, između ostalog biće održan i okrugli sto "DL Legislation in Serbia", sa početkom u 12:45.