Pregled teme

 • Poziv

  Moodle Moot Serbia 2018

  Pozivamo vas da učestvujete na 8. Srpskom Moodle Mootu, koji će se održati 17. novembra 2018. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

  Skup će okupiti eminentne stručnjake iz Srbije i regiona koji će sa učesnicima podeliti svoja iskustva u korišćenju i nadogradnji ove popularne platforme za elektronsko učenje, kao i njenoj integraciji sa drugim obrazovnim rešenjima.

  Osim predavanja po pozivu planiran je i niz izlaganja koja će predložiti domaći i ostali zainteresovani učesnici, u sekciji "Primer dobre prakse" u kojoj će se dalje razmenjivati iskustva u radu sa različitim verzijama sistema, interesantnim dodacima i dr. Cilj skupa je razmena iskustava u korišćenju sistema Moodle, kao i druženje i povezivanje korisnika u regionalnu Moodle mrežu. 

  Učešće na skupu je za članove Moodle Mreže Srbije besplatno, dok ostali učesnici plaćaju kotizaciju u iznosu od 3000 dinara.

  Za učešće se mogu prijaviti svi oni koji u svom radu koriste ili razvijaju Moodle kao sistem administratori, programeri, ali i nastavnici i drugi krajnji korisnici.

  Registracija je za potencijalne predavače otvorena do 10. oktobra, a za ostale učesnike do 4. novembra (odnosno do popune kapaciteta raspoloživih sala).

  Skup je u procesu registracije kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja kao konferencija koja nosi 1 bod te je u planu izdavanje potvrda o učešću na njemu u skladu sa tom akreditacijom (učesnicima koji pri prijavi naglase da žele takvu potvrdu).

 • Program

  Teme o kojima će na skupu biti reči:


  • Moodle verzija 3.6 (novosti, razlike, izazovi nadogradnje)
  • Administracija i integracija sa drugim platformama
  • Plaginomanija (iskustva u korišćenju/izradi dodatnih funkcionalnosti sistema)
  • Primeri dobre prakse (zanimljivi konteksti ili načini primene sistema)


  • Lokacija

   Fakultet tehničkih nauka, Trg Dositeja Obradovića 6, Novi Sad